FERMA IOAN
    PANTEA
Cochinchina alb
Rasa grea, considerata tipica pentru grupa raselor grele asiatice. Rasa veche care s-a format în mod natural în Asia, gasindu-se în numar mare în regiune Shanghai de unde a fost adusa în Europa, întâi în Franta (1840) si apoi în Anglia (1851). Impresia generala este de pasare masiva, cu forma cubica spre sferica, datorita penajului bogat dar si înfoiat. Este caraterizata corp masiv cu linii rotunjite. Capul este relativ mic în raport cu masa corporala, cioc puternic. Creasta este simpla, dreapta si mica, regulat dintata si cu lobul posterior mic. Trunchiul, cu forme masive are cele trei dimensiuni practic egale. Coada mica si plata purtata jos, este aproape plata. Picioarele puternice, dar scurte, au gambele acoperite cu fulgi, fluierele sunt încaltate cu pene mari. A participat la formarea celor mai valoroase rase mixte.
Varietati de culoare: galbena, alba, neagra, albastra, potârnichie, barata, galben-negru, aurie si argintie
Greutatea corporala: cocos 3,6 – 5,5 kg gaina 3 – 4,5 kg
Produce anual 80 – 100 de oua, cu coaja pigmentata în rosu – brun, cu greutate medie de 55 g.
Cochinchina negru
Rasa a fost importatã din sudul Chinei pe la mijlocul sec. XIX.
Coloritul este un negru profund cu luciu verzui, la cocos este de dorit un alb nevizibil in penajul dedesupt, ciocul galben pânã la culoarea pergamentului închis; picioarele galbene, cel putin însã verde de pãsune.
Greutate cocos:600 g- 700 g
Greutae gãinã:500g- 600 g
Ouã de clocit, greutate minimã:30g- 35g
Are o productie de ouã de la 70 panã la 80 pe an.
Brahma herminat deschis
Rasa grea denumita si "Uriasul gainilor" poate fi considerata rasa de carne desi se creste mai ales pentru expozitii. Rasa Brahma a fost formata în India, adusa în SUA, unde a fost a meliorata si de unde a ajuns în Europa în anul 1850. Este una din cele mai mari rase. Ea a contribuit la ameliolarea si formarea altor rase. Desi cresterea sa nu este prea rapida si numarul oualelor nu este prea mare, Brahma este o rasa cultivata de numerosi crescatori care iubesc gainile mari.
CARACTERISTICI: Da impresia de forta caractrerizata printr-o talie mare si o forma foarte larga, profunda, încaltata pe tars. Temperament linistit, usor de crescut. Greutatea corporala la cocos: 3,5 - 5 kg si 3 - 4,5 kg la gaina. Ouale de 55 g minim, cu coaja de culoare galbuie pâna la brun roscat. Productia de oua este de 120 - 140 pe an. Brahma este o rasa foarte rustica; se adapteaza bine la orice climat. Puii cresc relativ încet, dar carnea lor este excelenta. Câtiva autori, pentru a explica originea acestei pasari mari, au sugerat existenta unui cocos salbatic, urias în Asia. Dar nici un element nu confirma aceasta ipoteza. Cocosul si gãina au un desen aproape identic. Capul este alb curat. Penajul pe gât cu linii late, de un negru profund de un luciu verde d esenate pe tijã si cu bordurã albã. Penele spatelui superior au stropi negrii. Saua cocosului indicã negre desenate pe tija. Sau a gainii este mereu de alb curat. Coada cocosului este de un negru curat, cu luciu verde, semilunile secundare au o bordurã albã. Coada gãinii este neagrã. Penajul de pe picioare este alb cu desen negru la papuci. Restul penajului este de un alb curat, penajul dedesupt este gri. Diferite varietati: varietatile cele mai obisnuite sunt: herminat deschis, herminat închis, potârnichie, columbia, alb. Varietati mai rare: albastru herminat cu negru, albastru herminat cu auriu si negru.
 Brahma herminat inchis
Galinacee uriasã de origine asiatic- americanã: importatã in jurul anului1850. Cocosul: cap alb- argintiu. Penele la gât si sa albe- argintii cu linii negre desenate pe tijã, întrerupte cu alb în patea de sus a penei de-a lungul tecii pe ambele pãrti. Penajul gâtlejului, pieptului, burtii, pulpelor si picioarelor este negru cu borduri albesubtiri. Spatele, umerii, si penele ce acoperã aripile sunt alb- argintii, penele mai mari de pe traversele aripilor sunt negre. Coada neagrã cu luciu verde, penajul dedesupt este gri Gãina: cap alb- argintiu pânã la gri- argintiu. Penajul de pe gât alb- argintiu pânã la gri- argintiu cu desene de dungi negre multiple asemeni celui de pe corp cu o bordurã- ornament latã, albã. Penajul carcasei gri- albastru pânã la gri- otel cu benzi multiple negre. Penajul de pe pulpe si picioare sa fie cât mai clar desenat. Coada neagrã, penajul ce acoperã coada trebuie sã indice un desen. Penajul dedesupt este gri.
Greutate cocos: 3,5 Kg - 5 Kg
Greutae gãinã: 3 Kg - 4,5 Kg
Ouã de clocit, greutate minimã: 53 g
Culoarea cojii de ou: galben- maroniu, mai bine galben- roscat.
Italiana argintie
Rasă Italiană argintie este o rasă uşoară.
Greutatea corporală la cocoş: 1,75 - 2kg şi 1,5- 1,75 kg la găină.
Producţia de ouă este de 210 - 240 pe an.
Diferite varietăţi: varietăţile de culoare cele mai obişnuite sunt: potârnichiu, argintiu, barat, galben, negru, alb.
Hamburg
RASA HAMBURG
Originea: Anglia
Varietate de culoare: negru, argintiu
Greutate: cocos 2 - 2,5 kg, gaina 1,5 - 2 kg
Productie oua: 150 - 170 oua anual (greutate 50 grame)

 
 
 
 
Director web Matrimoniale